Product zoeken

KHP 150

€ 3.395,00
Omschrijving

 

Product specificaties

Uitvoering:Lucht/water                                                                                                                  Vermogen:15 (kW)                                                                                                                                Spanning:230 (V)                                                                                                                      Capaciteit:50 (m³)

                                                                                                                                         De werking

Eenvoudig gesteld, kan gezegd worden dat een zwembadwarmtepomp een apparaat is dat warmte van de ene plaats naar de andere overbrengt en daar  weinig energie voor gebruikt. Niet moeilijk, toch? Warmtepompen worden gewoonlijk gebruikt om warmte uit de lucht te halen om er een ??zwembad mee te verwarmen. Als je weet hoe een airconditioner werkt, dan weet je al hoe een warmtepomp werkt omdat warmtepompen en airconditioners grotendeels op dezelfde manier werken.

Warmtepompen werken zeer efficiënt. Een warmtepomp brengt eenvoudig warmte over en verbrandt geen brandstof voor de productie van warmte. Dit maakt hen meer eco-vriendelijk dan een gasgestookte verwarming. Warmtepompen werken het best in een gematigd klimaat. Door een warmtepomp in plaats van een conventionele verwarming te gebruiken, kunt u elke maand geld besparen.

Het is niet eenvoudig om de exacte kosten aan te geven omdat weersinvloeden een er belangrijke invloed op hebben en het weer van jaar tot jaar, van dag tot dag kan verschillen.

Het eenvoudigste het is om het stroomverbruik uit te drukken in het gemiddelde stroomverbruik per zwemseizoen.

Rekenvoorbeeld Nederland (op basis van resultaten bij eerder geplaatste zwembaden):

Uitgaande van:

Kostprijs kWh:  0,22 eurocent

Zwemseizoen: 1 april – 1 oktober

Zwembad temperatuur: 27 graden Celsius

Zwembad volume: 70m3

Verbruik: 2500 kwh

Dit zijn aan kosten 0,22 x 2500  =   € 550,00

Als je dit terug zou rekenen naar m3 inhoud van een bad zou dit uitkomen op € 7,85 per m3 zwembadwater per seizoen.

Dus als men in Nederland een bad van 100m3 zou willen verwarmen met een M.A.M warmtepomp tot 27 graden celcius zou dit ongeveer € 785,= gaan kosten. Men kan dan heel het seizoen zwemmen ( 1 april-1 Oktober) in een bad van 27 graden Celcius.

Vanwege de dag en nacht temperatuur verschillen in Nederland, moet  het bad worden afgedekt gedurende de nacht.

 Als de zwembadpomp het zwembadwater rondpompt, stroomt het zwembadwater door een filter en door de verwarming van de warmtepomp. De warmtepompverwarming heeft een ventilator die buitenlucht binnentrekt en voert deze door de verdamper. Het vloeibare koelmiddel in de verdamper absorbeert de warmte uit de lucht. Daarbij gaat het koelmiddel van de vloeistof over in dampfase. De compressor zuigt de verdampte koelmiddel uit de verdamper en comprimeert het. De compressor verhoogt de warmte, waardoor zeer heet gas wordt geproduceerd. Dit hete gas gaat dan door de condensator, waarlangs zwembadwater loopt. De warmte van het hete gas in de condensator verwarmt het zwembadwater. Het verwarmde water keert dan terug naar zwembad. Wanneer de hete gas via de condensor stroomt, wordt het weer kouder en vloeibaar en wordt teruggevoerd naar de verdamper waar het proces opnieuw begint.

De juiste installatie en onderhoud van uw warmtepomp kan de werking ervan optimaliseren. Het is raadzaam om uw zwembadverwarming te laten installeren door een erkende zwembadinstallateur, in het bijzonder de elektrische motoraansluiting, zeker voor gecompliceerde onderhouds- of reparatiewerkzaamheden.